Select another country or region to view content for your location.

Cookies helpen ons bij het aanbieden van onze services. Door onze services te gebruiken, verklaart u zich ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer info

Lekstroom

Producten in praktische voorbeelden Wat geeft de lekstroom bij stekkerblokken met overspanningsbescherming aan?

De max. lekstroom bij stekkerblokken met overspanningsbescherming geeft aan hoeveel stroom er kan worden afgevoerd zonder dat de aardlekschakelaar wordt vernield.

Hoe hoger de waarde hoe groter een overspanning in het elektriciteitsnetwerk mag zijn, zonder dat de aardlekschakelaars vernield worden, d.w.z. hoe hoger de lekstroom, hoe meer kleinere overspanningspieken de stekkerblokken met overspanningsbescherming kunnen opvangen zonder dat er schade ontstaat.

De componenten en aardlekschakelaars zoals bijvoorbeeld varistoren en gasafleiders in het stekkerblok zorgen er als maatregel voor dat in een fractie van een seconde gevaarlijke overspanningen terug worden gevoerd naar de aarde en dat zo de vernietigend hoge spanning niet bij de van aardlek voorziene elektronische apparaten kan komen.

Opbouw van een overspanningsbescherming bij meervoudige stekkerblokken

Overspanningsbeschermingsmodules bestaan uit verschillende elektrische componenten, waarvan de juiste selectie en indeling voor een kwalitatief hoogwaardige beschermingsfunctie zorgen:

  • Varistoren (spanningsafhankelijke weerstanden)
  • Gasafleiders (ingekapselde vonkbruggen)
  • Temperatuurbeveiliging
  • Overspanningsbeveiligingsweergave

Heldhaftige bescherming tegen blikseminslag en overspanning

Een superheld in een donderwolk: de ”Bretector” is te vinden op alle verpakkingen van stekkerblokken met overspanningsbescherming en zou de keuze tussen normale stekkerblokken met bescherming tegen blikseminslag en overspanning makkelijker moeten maken. 

Bovendien moet de classificering volgens het sterrensysteem een snelle oriëntering op de verpakkingen bieden:  Een tabel op elke verpakking geeft aan welke stekkerblokken met overspanningsbescherming wij zouden aanbevelen voor professionele, veeleisende en normale elektronische apparaten.

 

Wij adviseren voor high-end-producten, of producten die voor u een geldwaarde of ideële waarde bevatten, stekkerblokken met overspanningsbescherming met een maximale lekstroom van 30.000 A tot 120.000 A. High-end-producten zijn bijzonder duur en worden steeds krachtiger, maar reageren daardoor ook gevoeliger op overspanning.

Voor veeleisende elektronische apparaten, zoals bijvoorbeeld spelconsoles of oplaadstations, adviseren wij stekkerblokken met overspanningsbescherming met een maximale lekstroom van 19.500 A.

Voor normale elektronische apparaten, zoals bijvoorbeeld koffiezetapparaten of mixers, adviseren wij stekkerblokken met overspanningsbescherming met een maximale lekstroom van 13.500 A.

In principe adviseren wij u om elektronische apparaten waar men veel waarde aan hecht van een hogere lekstroom te voorzien.

Steckdosenleisten mit Überspannungsschutz